Secretariële werkzaamheden


“Ik kom nergens meer aan toe”…. dit komt u vast bekend voor. Overweeg dan toch eens om Hulp nodig - Bel Daanhulp in te schakelen, al is het maar een paar uurtjes per maand. Er zijn taken die een freelance secretaresse van u kan overnemen.

Hieronder vindt u voorbeelden van taken van een secretaresse, en de oplossingen die Daan’s hiervoor kan bieden.

 • Verzorgen van uw (digitale) correspondentie, rapporten of offertes: uw correspondentie wordt snel en vakkundig opgesteld naar uw specifieke wensen, desgewenst in de huisstijl van uw bedrijf
 • Maken van presentatiemateriaal: als visuele ondersteuning van uw presentaties maak ik voor u graag een diavoorstelling in PowerPoint.
 • Samenstellen van cursusmateriaal of bedrijfsplan: aan de hand van uw input in combinatie met mijn research en ervaring, stel ik een logische en duidelijke cursus samen of een uitgebreid bedrijfsplan in de vorm van een werkboek, gebonden of losbladig.
 • Opzetten, onderhouden en opschonen van digitaal en fysiek archief: voor zowel het opschonen en onderhouden van uw bestaande archief, als voor het opzetten van een heel nieuw systeem kunt u een beroep op mij doen;
 • Transcriptie:  het uitwerken van ingesproken tekst (digitale geluidsbestanden) voor correspondentie, presentaties of interviews. Heel handig voor ondernemers die veel onderweg zijn, spreek alles in via uw mobiele telefoon, stuur dit als e-mail en binnen no-time heeft u een uitgewerkt brief!
 • Data-entry / gegevens invoeren: denkt u hierbij bijvoorbeeld aan artikelbestanden overzetten of invoeren in uw softwarepakket en Excel-gegevensbestanden aanmaken en vullen.
 • Opzetten, actualiseren en bijhouden van klantenbestanden: het opzetten van een gebruikersvriendelijk klantenbestand, de controle van uw bestaande klantenbestand op juistheid van gegevens en deze up-to-date houden, zodat u altijd de juiste gegevens bij de hand hebt.
 • E-mail antwoorddienst: uw klanten vinden het fijn als ze een kort bericht krijgen dat hun e-mail ontvangen is (bevestiging van de klant), en dat hun vraag of opmerking serieus wordt genomen en snel wordt opgepakt. Deze klantvriendelijkheid wordt erg op prijs gesteld en kan ik voor u uit handen nemen.
 • Versturen en verzorgen van mailings:  uw mailing bedenken, maken en distribueren, zowel per post als per e-mail. Daan’s is u graag van dienst bij opstellen van de tekst voor uw mailing.
 • Digitale of schriftelijke enquêtes: denk hierbij aan klanttevredenheidsonderzoeken of productevaluatie. Het ontbreekt u echter aan tijd of personeel om dat uit te zoeken en in gang te zetten. Ik kan voor u uw klanten, opdrachtgevers en afnemers benaderen (schriftelijk of digitaal) om navraag te doen, conform uw specifieke vragenlijst. Uiteraard krijgt u een uitgebreid verslag van de resultaten.

  Wat fijn dat ik nu eindelijk wat tijd voor mijn gezin overhoud !