Communicatie & marketing


Communicatie, PR (public relations), marketing …… klinkt allemaal heel interessant, maar wel megafooneen beetje vaag. Wat is het nu eigenlijk en wat kan bijvoorbeeld een ZZP’er ermee ?
Marketing richt zich voornamelijk op het op de markt brengen van een product of dienst. Een sleutelwoord hierbij is klantgericht denken.
Public Relations richt zich meer op de manier waarop een bedrijf zich profileert naar de buitenwereld: publiekgericht denken dus.
Communicatie is hier het sleutelwoord.

Wat kan een ondernemer van Daan’s verwachten bij ondersteuning op het gebied van communicatie, PR en marketing?

  • Nieuwe website of opfrissen huidige website: als spin-in-het web regelt Daan’s de technische kant en het invullen van de website met tekst en foto’s. Als het nodig is (bijvoorbeeld voor complexe technische verzoeken), maak ik hiervoor gebruik van een zeer kundig (en betaalbaar!) kennisnetwerk van websitebouwers en websitedesigners.
  • Onderhouden van websites en webshop: is eindelijk die mooie website of webshop gemaakt en in de lucht, moet het nog worden bijgehouden ook. Daan’s doet voor u alle aanpassingen en actualiseert de berichten op uw website. Deze dienst kan ook als abonnement worden afgenomen, waarbij uw website wekelijks of maandelijks door Daan’s wordt bijgehouden.
  • Social media: de hedendaagse ondernemer maakt vaak gebruik van Facebook en Twitter om zo zijn (potentiële) klanten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en nieuwtjes binnen zijn/haar bedrijf. Social media is een fantastisch marketingtool met lage kosten en een enorm bereik. Nou ja, het kost wel wat: vooral veel tijd! Daan’s kan dit voor u uit handen nemen. Deze dienst kan ook in abonnementsvorm worden afgenomen, waarbij uw social media dagelijks, wekelijks of maandelijks door Daan’s wordt bijgehouden.
  • Reclame- en promotiemateriaal verzorgen: een flyer maken, relatiegeschenken ontwerpen, en laten maken, een advertentie maken; Daan’s heeft hier jarenlang ervaring mee en kan dit helemaal verzorgen.
  • Marketingplan / advertentieplan: u wilt uw onderneming meer op de lokale/regionale kaart zetten. In overleg zetten we een mooi marketingplan of advertentieplan op eventueel ondersteund door een persbericht; Daan’s kan hierbij meedenken en ook uitvoeren. Door goede contacten met regionale uitgevers, kan er vaak een leuke prijs bedongen worden voor het adverteren in krant en online adverteren. 
  • E-mail marketing / E-mail nieuwsbrief: dit is een van de beste manieren om relaties mee te behouden en nieuwe relaties aan te trekken en is momenteel ongeveer de populairste manier om aan interactieve marketing te doen. Daan’s kan helpen met het opzetten en versturen van een regelmatige digitale nieuwsbrief naar bezoekers en/of klanten maar ook gerichte promotionele acties naar nieuwe mensen per e-mail.

 

Nieuwe website, maar nu nog vullen met tekst en foto’s. Da’s veel werk! Dat wordt nachtwerk of …… uitbesteden !